baner0
baner5
baner2
baner31
baner7

Миодраг Николић - Феман испунио обећање

Снежани Дубић, самохраноj маjци шесторо деце из села Суви Лукавац на Kосову и Mетохиjи, коjоj jе током недавних разговора са председником Србиjе у Лапљем селу обећан нови трактор, то обећање jе и испуњено - нови трактор стигао jе у њено двориште. Снежана Дубић, наиме, током разговора коjе је председник Србиjе Aлександар Вучић водио с грађанима Kосова и Mетохиjе у Лапљем селу замолила је да добиjе "макар полован трактор", како би прехранила шесторо деце.

Tрактор jе са пратећом механизациjом Снежани донирао и уручио власник фабрике електроматериjала, опреме, расвете, ормана и алата "ФEMAН" из Jагодине Mиодраг Николић,  коjи jе, чувши њену причу, одлучио да jоj помогне.

feman-kim1Породица Дубић је дочекала Миодрага Николића уз традиционалан српски обичај

- Не мери се богатство оним колико имаш за себе, већ оним колико дајеш и помажеш другима. Без имало размишљања одлучио сам да помогнем својој сународници, храброј мајци шесторо деце која се бори и поред свих недаћа које су је задесиле. Надам се да ово неће остати усамљен случај и да ће помоћ нашем народу овде стизати редовно - рекао је Николић.

Он је додао да су и његове колеге вољне да помогне.
- Имали смо састанак Удружења за привредни препород Србије, које чини око 600 успешних привредника из Србије, и донели одлуку да упутимо писмо премијерки и председнику Србије да се изнађе решење којим би сви привредници, у наредних три до пет година, издвајали један до два одсто своје зараде за помоћ Србима на Космету

Репортажа ТВ "Палма Плус" Јагодина

То је наш народ и ми морамо да помогнемо - рекао је Николић, и додао да ово Удружење има добре програме који могу врло лако да заживе. Директор "Фемана" је поручио да ће привредници настојати да још више помогну: - Трудићемо се да овде изградимо велики број хладњача у којима ће овај народ складиштити и продавати своје производе. Ми нећемо давати социјалну помоћ већ механизацију и оруђе за рад. Предложићемо да се у то укључе и Албанци и сигуран сам да ће то да заживи.

Николић је додао да је за Дубиће изабран квалитетан трактор, са четири вуче и кабином са грејањем чија вредност прелази 10.000 евра.

zoran-bojovicДа ће помоћ нашем народу на Космету стизати и даље најавио је и помоћник  директора Канцеларије за КиМ др Зоран Бојовић. - Ово је само почетак, јер нам се већ јавио велики број донатора. Формиран је координирани тим који прима све донације, организује прикупљање и сагледава потребе људи којима треба оваква врста помоћи.

Покушавамо да усмеримо те донације правим људима, а истовремено када их посећујемо сагледавамо шта им све недостаје. Ми смо ту да помогнемо и Влада Србије ће остати уз свој народ - рекао је Бојовић.

Помоћник  директора Канцеларије
за КиМ др Зоран Бојовић.

zarkoСа накривљеном шајкачом, први је у трактор ушао осамнаестогодишњи Жарко. Осмех на лицу показао је колико се радује поклону и колико му значи помоћ која је његова породица добила:
- Хвала свима који су препознали наш проблем и коју су одлучили да нам помогну. Сигурно ће нам много олакшати рад у пољу и допринети да обрађујемо много више земље него што смо до сада радили.

snezana                                      Снежана Дубић

 

( У тексту су коришћени текстови и слике преузети са сајтова Агенције Танјуг www.tanjug.rs,
     листа Новости www.novosti.rs,    као и снимци телевизије ТВ Палма Плус - Јагодина )

 

ПОЗИВ ЗА ПРИВРЕДНО САРАДЊУ СРБИЈА - КИНА

invitation

invitation2

INTRODUCTION ABOUT AGRICULTURE OF REPUBLIC OF SERBIA

Serbia has very good natural resources (quality soil, rivers and climate) for various agricultural production (herbal and animal), which has centuries old tradition, high yields and extremely good quality. Total area of agricultural land is 3.861.477 hectares. As an agricultural exporter, Serbia has a significant geographical position because of its central place and closeness to target markets of EU, Russian Federation, Middle East and North Africa. Agriculture and food industry are currently 11,9% of country’s gross domestic product (GDP), which is inappropriately small considering the unused potential of resources. Beside this, the export of fresh products is a lot bigger than export of processed. Our business goal is based on improvement of these parameters.

Read more >>>

НОВОСТИ

Feman на сајму UzEnergyExpo 2016.

Фабрика Феман Јагодина, представила је свој производни програм на сајму UzEnergyExpo који је одржан од 21. до 23. септембра 2016. у главном граду Узбекистана Ташкенту. Сајам је окупио велики број компанија из целог света из области производње и преноса електричне енергије. Поред својих  стандардних и у свету добро познатих и признатих  производа кабловског прибора и опреме, Феман је представио и производе из широке палете полиестарских мерно разводних ормана и расвете, чији је највећи произвођач у југоисточној Европи.

Фабрика Феман Јагодина, добитник је Признања за квалитет на Међународном сајму енергетике у главном граду Узбекистана Ташкенту. 20160922_130151-copy

АКТИВНОСТИ

У Москви одржан руско - српски 
пословни савет

Руско-српски пословни савет окупио је у Москви представнике више од 200 компанија који су потврдили велику заинтересованост за унапређење економске сарадње Србије и Русије и реализацију заједничких пројеката. Потенцијалним руским инвеститорима представљено 25 пројеката из области пољопривредно-прехрамбене индустрије, индустрије прераде метала, туризма и угоститељства. У раду скупа учествовала је и делегација Удружења Привредни препород Србије на челу са Миодрагом Николићем, председником удружења.

Погледајте цео текст

Сусрет са губернатором
Солченскогорског региона 

 Сусрет са губернатором Солченскогорског региона – Јакунин Александром и замеником губернатора Аликом Мемедовим. Привредна делегација Србије на челу са председником Удружења Привредни препород Србије Миодрагом Николићем и председником Друштва Српско Руско Белоруског пријатељства Драганом Логвиновим састала се са Губернатором Солченскогорског региона Јакунин Александром и замеником губернатора Аликом Мемедовим.

Погледајте цео текст

Руски амбасадор подржао пројекат оснивања САИК-а

Дана 29. септембра 2015. године одржан је састанак у амбасади Руске федерације у Београду, где је његова екселенција амбасадор Руске федерације г-дин Александар Васиљевич Чепурин, са својим саветником за економска питања г-дин Александар Бутновски и Директором трговинског представништва Руске федерације у Београду г-дин-ом Андреј Хрпуновим, примио је трочлану делегацију у саставу: Народни посланик у Скупштини Републике Србије и председника за Привредни Препород Србије г-дина Миодраг Николића – Фемана који је и носиоц пројекта оснивања Српско агро-индустријског комбината (САИК), саветника премијера Владе Републике Србије за економски развој г-дина Драгана Вранића и председника Српско – руског - белоруског пријатељства Србије г-дина Драгана Логвинова.

Погледајте цео текст

 

Банатско Ново село:
Младим паорима дати повластице

Млади пољопривредни произвођачи треба да добију извесне повластице и конкретне видове помоћи како би засновали производњу и остали да раде на својим имањима, изјавила је данас министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић у Банатском Новом Селу.
На састанку су присуствовали и државни секретар Рајић Зоран, Народни посланик као и председник Удружења за привредни препород Србије Николић Миодраг. Г-дин Николић је одржао кратку презентацију "Упослимо Србију Заједно" са жељом да анимира све пољопривреднике, како би заједно покренули пројекте, јер само овим пројетима можемо спасити Српску привреду истакао је Николић. Србија може бити велика Холандија на Балкану. Пуну подршку је добио и од Мистарке пољопривреде г-дје Снежане Богосављевић 

Погледајте цео текст

Фабрика FEMAN представила је свој производни програм на Међународном сајму  CABEX 2016  у Москви

 

И ове године фабрика Феман представила је свој производни програм на 15. Међународном сајму Cabex 2016, у Москви, од 15. до 17. марта 2016. На веома посећеном штанду, били су изложени добро познати производи из Феман-овог производног програма као и новитети у богатој продукцији ове фабрике.  

 НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ 

Први произвођач у Србији, соларних
електрана 
– пумпи за поливање
пољопривредних усева и засада

Фабрика ФЕМАН као највећи произвођач у Србији, електроматеријала, уличне расвете, ормана, алата и апарата, пре две године је оформила стручни тим, који се интензивно бавио развојем обновљивих извора енергије. Високостручни тим експерата за обновљиве изворе енергије у ФЕМАН-у, за 30-годишњицу  успешног рада и пословања, завршио је ПРВИ ПРОТОТИП СОЛАРНЕ ЕЛЕКТРАНЕ  ЗА НАПАЈАЊЕ ПУМПЕ ЗА ВОДУ
                                                                                                                                                                                 
Погледајте цео текст >>>

 

Прилог ТВ Палма Плус

Toплотне пумпе Feman

Грејање и хлађење ваше куће, пословног простора топлотним пумпана и соларним колекторима. Сунчева енергија је једини неисцрпан извор топлотне енергије.

Највећа инсталирана снага од 186 кW, соларних колектора и топлотних пумпи у Србији - Хотел Еуро Гај, општина Кнић.  

toplotne1 toplotne2

 ПРИВРЕДА 

Три деценије пословања фабрике Феман

feman30godinaФабрика "Феман“ из Јагодине, највећи произвођач електроматеријала, расвете, ормана и алата у југоисточној Европи, облежила је 30 година постојања и успешног пословања. Свечаности, која је организована тим поводом, присуствовало је више од 500 гостију из земље и света. Поред представника највећих домаћих предузећа из области енергетике, свечаности су присуствовале делегације пословних партнера из Русије, Бугарске, Албаније, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине. Најбројнији су били представници руских компанија са којима "Феман" има дугогодишњу успешну сарадњу. Преко 30 гостију из Русије потврдило је углед који фабрика Феман ужива на тржишту електро енергетских производа Русије.

Погледајте цео текст >>>                                                                                                                                                             

Руски амбасадор гост Феман-а

ambasadorcepurin1Posebno priznanje za dugogodišnji rad i uspehe na ruskom tržištu predstavljalo je prisustvo ambasadora Ruske federacije u Srbiji Njegove ekselencije gospodina Aleksandra Čepurina.

Погледајте цео текст >>>

Конгрес Уније послодаваца Србије

"Упослимо Србију заједно", чинe конкретни краткорочни, средњорочни и дугорочни пројекти, који би били финансирани из Кинеског инвестиционог фонда, као и средствима улагача а који би, за веома кратко време Србију претворили у балканску Холандију - БДП би се вишеструко повећао, а незапосленост би се свела на испод 10 %.

У Београду је 11. марта 2014. године, одржан Конгрес Уније послодаваца Србије у сарадњи са друштвом Српско-Руско-Белоруског Пријатетељства Србије. Конгресу је присуствовало преко 500 учесника, послодаваца и представника више пословних удружења.

Председник Уније послодаваца Србије, Миодраг Николић Феман, представио је делегатима скуп пројеката "Упослимо Србију заједно".

 Ови пројекти у основи имају изузетно брз развој пољопривреде, прерађивачке индустрије и трговинске мреже Србије, кроз оснивање и рад Српског агроиндустријског комбината (САИК) и задружних акционарских друштава.

Погледајте цео текст >>

 

 

 

МЕЂУНАРОДНЕ АКТИВНОСТИ

Председник ППС на највећем светском сајму инвестиција - CIFIT, Xiamen, Кина 07.-08. септембар 2014. Делегација Привредног препорода Србије, предвођена председником Миодрагом Николићем, власником и деиректором фабрике Феман, учествовала је као представник Србије на највећем светском сајму инвестиција. Сајам је одржан у Xiamen-у у Кини од 7. до 8. септембра 2016. Ово је први пут да представници Србије учествују на овом скупу.   kina1  

susret1Уводни састанак представника Србије са директором кинеско европског клуба MECEC, г-дином Лу Донгом.

Конференција Европа - Кина, Nanjing, Кина, 10. септембар 2014.

evropa-kina1
Представници Европе на састанку са Владом Провинције Jiangsu, Nanjing

evropa-kina2

Делегација Привредног препорода Србије на челу са председником ППС-а Миодрагом Николићем, учествовала је на конференцији Европа-Кина, као део тима Европе за сарадњу са привредом Кине.

На конференцији су учестововали

Председник Владе провинције Jiangsu
Председник провинције за инвестиције

Председник MECEC-а Lu Dong
Координатор MECEC - Jiangsu :  Irina Beleva

 

evropa-kina3

Close