Упослимо Србију !

Упослимо Србију !

Покрет за привредни препород Србије упутио је предлог мера и конкретних пројеката за опоравак привреде и смањење незапослености председнику Србије Томиславу Николићу и мандатару за састав нове Владе Ивици Дачићу.

Извод из пројеката

УПОСЛИМО СРБИЈУ ЗАЈЕДНО

             Забринути због ситуације у земљи, која прети даљим погоршањем свих услова за пословање и опстанак правих привредника, који нису политички привилеговани, нити су са таквима повезани, овим дописом упознајемо Вас са нашим предлозима, сугестијама и ставовима, везано за начин опоравка привреде и државних финансија.

Под руководством председника ПППС-а  и Уније послодаваца Србије Миодрага Николића - Фемана, разрадили смо конкретне пројекте, чијом реализацијом би Србија, по нашем мишљењу, у веома кратком року постала велика Холандија на Балкану – БДП Србије би се вишеструко повећао, а незапосленост би се свела на мање од 10 %.

Ови пројекти у основи имају развој пољопривреде, прерађивачке индустрије и трговинске мреже Србије кроз нови модел задружног акционарског друштва. Овај модел би се институционализовао кроз Закон о задружним акционарским друштвима и другим нормативним актима, којима би се поред осталог утврдила и обавеза државе да гарантује откуп свих производа ратарства, воћарства и сточарства са минималном разликом у цени од 10% и исплатом у моменту предаје производа, а држава би била и мањински акционар у овим друштвима, са одређеним управљачким функцијама.

Комплетан текст можете преузети овде:    Писмо ПППС Председнику Републике Србије

Close