Руски амбасадор подржао пројекат оснивања САИК-а

Дана 29. септембра 2015. године одржан је састанак у амбасади Руске федерације у Београду, где је његова екселенција амбасадор Руске федерације г-дин Александар Васиљевич Чепурин, са својим саветником за економска питања г-дин Александар Бутновски и Директором трговинског представништва Руске федерације у Београду г-дин-ом Андреј Хрпуновим, примио је трочлану делегацију у саставу: Народни посланик у Скупштини Републике Србије и председника за Привредни Препород Србије г-дина Миодраг Николића – Фемана који је и носиоц пројекта оснивања Српско агро-индустријског комбината (САИК), саветника премијера Владе Републике Србије за економски развој г-дина Драгана Вранића и председника Српско – руског - белоруског пријатељства Србије г-дина Драгана Логвинова

Г-дин Миодраг Николић је на састанку кратко представио своје пројекте „УПОСЛИМО СРБИЈУ ЗАЈЕДНО“ које чине краткорочни, средњорочни и дугорочни пројекти, а који се односе на организовану пољопривредну производњу и прераду у највећи могући степен, који би се финансирали из инвестиционих фондова као и средствима улагача, а који би за веома кратко време Србију претворили у Холандију где би се бруто друштвени производ вишеструко повећао, а незапосленост у Србији свела на испод 10 %.

Његова екселенција Александар Васиљевич Чепурин је присуствовао, дана 10.септембра 2015 године, на прослави јубиларних 30 година успешно рада Фабрике „Феман“ у Јагодини и том приликом обишао производне погоне фабрике. Такође је обишао и производни центар „Вихор“ и сам се уверио да је идеја коју је  г-дин Николић као повратник из Немачке пре 30 година реализовао као оснивач и председник Удружења Напредак, где је изграђено 36 мањих фабрика  била успешна, јер и данас неке од тих фабрика још увек раде, а међу којима је и фарбика Феман која данас има 300 запослених.ruska-ambasada

Том приликом је његова екселенција позвала нашу делегацију како би заједнички разрадили предложени пројекат око оснивања Српско агро-индустријског комбината при чему је и заказан састанак и Амбасади Руске федерације.

Такође је уверен и сигуран у успех Србије и да ће предложени пројекти покренути српску привреду као и повећати стандард Српског народа.

На овом састанку је његова екселенција Александар Васиљевич Чепурин прихватио предложене пројекте и на исте дао своје сугестије и изјавио да ће у најскоријем времену организовати састанак са премијером Владе Републике Србије г-дином Александром Вучићем, како би се пројекти реализовали у што краћем времену, а такође је дао и своју пуну подршку и помоћ у проналажењу инвеститора и суинвеститора као и у продаји робе преко разних трговачких кућа и наравно пуну подршку у отварању сопствених српско - руских трговачких центара.

Ови пројекти имају у основи брз развој пољопивреде, прерађивачке индустрије и трговинске мреже кроз оснивање и рад Српског агро-ндустријског комбината (САИК) који треба да се оснује до краја ове године.

Председник Српско-руског-белоруског пријатељства Србије г-дин Драган Логвинов, који је од самог почетка укључен у реализацију пројекта оснивања Српско агро-индустријског комбината (САИК) је на састанку изјавио да у потпуности, он лично као и његово Удружење које има 12 градских и 16 општинских одбора широм Србије, у потпуности подржавају овај пројекат чији је иницијатор народни посланик г-дин Миодраг Николић-Феман из разлога што сматра да је развој пољопривредне производње и њене надградње као и свеобухватна сарадња на том пољу између наше две братске државе једини излаз за развој Србије на пољу међународне сарадње чиме би се у многоме повећао бруто друштвени производ, повећала запосленост и  стандрад грађана Републике Србије што би био замајац даљег развоја пољопривредне производње и индустрије.

Саветника премијера Владе Републике Србије за регионални развој г-дин Драгана Вранић је у току свог излагања рекао да је Влада Републике Србије искрено подржала овај пројекта и најавио да ће презентација тог пројекта бити представљена у Москви од 26. октобра 2015. године где ће боравити делегација привредника ит Републике Србије на челу са преијером Владе Републике Србије г-дином Александром Вучићем, а на позив Руске федерације.

 

Close