ППС има пројекте за запошљавање 500.000 грађана

ППС има пројекте за запошљавање 500.000 грађана

КНИЋ - Привредни препород Србије (ППС) има пројекте за привредни препород Србије, којим би се за три до пет година, стопа незапослености смањила испод 10 одсто, а у том периоду запослило би се 500.000 грађана.

Тај предлог мера и конкретних пројеката за привредни препород земље ППС ће упутити председнику Србије Томиславу Николићу и мандатару за састав нове Владе Ивици Дачићу, речено је на ванредној седници Скупштине ППС одржаној у Книћу.

Председник ППС рекао је да од нове владе очекује да уредбом забрани извоз сировина као што су житарице, воће и поврће, а да за њих обезбеди откуп и складиштење као и фабрике за највећи могући технолошки степен прераде, а потом да тржишту понуди финанални производ, јер је управо у томе вишеструка зарада.

Иначе, ППС и Удружење послодавца сматрају да нова Влада Србије треба да има 15 министарстава а међу њима обавезно министарства пољопривреде, привреде, грађевине и предузетништва, те да у њима буду ангажовани најискуснији, доказани стручњаци у свом послу, са минимум 10 година стажа.
"Нови министри на свака три месеца треба јавности да поднесу извештај о раду", рекао је Николић и додао да ће се ППС и УПС залагати да Социјално економски савет почне да функционише што пре, као и да то тело, осим на републичком, постоји и на покрајинском, градском и општинском ниову.

Извор вести: "Танјуг"
Информативна служба ППС

Close